Rüyalar Kayıt Edilir mi?

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen rüya tabirleri sitesi olarak sizlere “ Rüya kayıt edilebilir mi? “ ile ilgili sormuş olduğunuz soru hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız.

Biyolojik açıdan bir çok araştırmalar yapılmış olmasına rağmen, şuana kadar herhangi bir açıklanmış olgu olmayan rüyalar, kayıt altına alınabilir mi?

Uykumuzun en özel anları olarak adlandırabileceğimiz rüyaları daha sonra büyük bir bölümünü hatırlamıyor olsak ta, yeniden o rüyayı görme isteğimiz oluşabiliyor.

1953 yılında  – Nathaniel Kleitma – isimli ABD vatandaşı olan bir bilim adamı rüyaları kayıt altında tutabilmek için epeyce bir çalışma yaptı. REM uykusu isimli çalışmalarında uyurken, müşahede altında tutma ile ilgili yoğun bir çalışma yaptı. Denek olarak kullandığı kişilerin rüyalarını ( EGG – Elektroensefalogranik ) cihazlar ile tespit etmeye başlamıştır. Bu çalışmalar nihayetinde rüyaların varlığının delil olarak göz hakaretlerini ve heyecana bağlı kalp atışları olduğunu çalışmalarına dahil etti. Rüyalar olmasa tabirleri de olmazdı yüz yıllar önce Hz. Yusuf As. Rüyasını konu alırsak anlarız ki rüyaların varlığı doğrudur. İslami Rüya yorumları ile ne şekilde amel edilir veya kayıt edilir bunu anlamak asla mümkün değildir.

EGG’nin vermiş olduğu sonuçlarla birlikte rüyanın başladığı anlardan itibaren, ağır bir ahenk içerisinde devam eden uyku hallerini gösteren bir çizgiler oluştuğunun tespitine vardı. Ritmik bir hal alan rüyalar, sekiz kişi üzerinde deneyler yaparak 10 gün boyunca kayıt etmeye devam etti.

Sonuçlanan deneylerde varılan nihai kararlar: rüya, uykunun % 20’lik bölümünü teşkil etmekte olduğu ortaya çıktı.

Bu durum sonrasında, günde ortalama sekiz saat uyuyan insanların uykularının ilk saatleri ağır ve rüyasız geçtiğini öne sürüldü. Bundan sonraki 10 dakika içerisinde rüya görülmekte ve sonra yine bir buçuk saatlik bir zaman diliminde süreçte ise uyku devresi başlamakta olduğu saplanmıştır.

Daha sonraki 20 dakikalık bir rüya ve yine 1.5 saatlik ağır geçirmiş olduğunuz uyku da ise devreye girdiği açılandı. Uykularımızın sonraki kısımlarında ise 30 dakikalık rüya arası girdiği tahmin ediliyor.  Sonunda yeniden uyku ve onu da uyanmanın takip ettiği belirtildi.

Özetle anlatacak olursak: Uykularımızın bilim adamları tarafından biyolojik incelemelerine rağmen rüya ve üzerinde gözlem yapılabildiği fakat kayıt altına almanın mümkün olmadığı belirlenmiştir.  Lakin: teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde ilerleyen zamanlarda bilim adamları tarafından rüyaların kayıt edilebileceği hakkında haberler alırsak şaşırmamız gerekiyor.

İslami Kaynaklara ve Diyanet görüşlerine göre, Rüyalar kayıt edilir mi? Açıklamasını ilk ve tek “İslami Rüya Tabirleri“ sitesi olarak rüya aleminin tüm inceliklerini ve hassasiyetini burada öğrendiniz.

Dini Rüya Yorumları Google Plus’da ziyaret edebilir veya Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Rüyanı Anlat yorumlansın.

 

Rüyanızı Yazın Yorumlayalım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Türkiye'nin En iyi Medyum Hocası - Medyumlar - Medyum hoca